Rybí závitky plněné špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 31 g
- Sodík 349 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 146.8 mg
- Draslík 1023.8 mg
- Vláknina 3478.5 mg
- Vitamín A 3478.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.3 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát opláchneme, nakrájíme a v hrnci v malým množstvím vody dusíme pod pokličkou 5 minut.
-
2
Rybí filety omyjeme, osušíme, podélně rozřízneme a z obou stran opepříme a osolíme.
-
3
Hořčici v misce smícháme s 2 lžícemi zakysané smetany a pepřem.
-
4
Horní stranu ryby potřeme smetanovou směsí, na ni rozprostřeme špenát, rybu zavineme a propíchneme párátkem, aby se nerozvinula.
-
5
Zbylou zakysanou smetanu smícháme v hrnci s vínem, přivedeme k varu, vložíme závitky a na mírném ohni je přikryté dusíme 5 minut. Potom závitky vyjmeme a dáme na servírovací talíře.
-
6
Omáčku necháme vařit, až mírně zhoustne, pak ji dochutíme jemně nasekanou pažitkou, pepřem a solí.
-
7
Podáváme přelité omáčkou s chlebem nebo bagetou.