Pikantní lososí kostky
Suroviny
- 100 g Fazolky mražené
- 500 g Losos obecný
- 100 g Máslo čerstvé
- 40 g Pórek
- 200 g Tykev
- 40 g Kopr čerstvý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Citrony
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 17 g
- Sodík 141 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 63.3 mg
- Draslík 493.2 mg
- Vláknina 3770.1 mg
- Vitamín A 3770.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby očistíme, vykucháme, nakrájíme na kostky o velikosti 6 x 6 cm a důkladně omyjeme ve studené vodě. Osušíme je, osolíme.
-
2
V pánvi rozpálíme máslo a na něm zprudka opeče rybí kostky po obou stranách. Vybereme je z pánve, podle chuti posypeme chilli kořením a naskládáme je na máslem vymazaný plech. Přidáme fazolky, které polijeme vodou smíchanou s medem. Naskládáme na tenké plátky nakrájenou tykev, vše pokapeme vymačkanou citronovou šťávou a worcesterskou omáčkou. Posypeme jemně nastrouhaným česnekem, na kolečka nakrájeným pórkem a naplněný plech dáme do horké trouby, kde pečeme 25-30 minut.
-
3
Upečené lososí kostky porcujeme na talíře, přidáme tykev s fazolkami a jídlo podáváme. Před podáváním každou porci posypeme nasekaným koprem.