Na citronovém másle siven

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 900 g Siven
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Citrony
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 710 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 571 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 105.8 mg
  • Draslík 156.4 mg
  • Vláknina 9679.5 mg
  • Vitamín A 9679.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Necháme povolit máslo, přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu, nasekanou petržel a zabalíme do fólie ve tvaru válce a dáme chladit do lednice.

  • 2

    Žeberních kostí zbavíme filety sivena. Rozehřejeme ve woku máslo, osušíme filety, oprášíme je moukou, osolíme a vložíme je do pánve kůží dolů a 4 minuty pečeme. Otočíme je a opečeme ještě 1 minutu.

  • 3

    Na sivena dáme 1 plátek citronového másla a necháme rozpustit.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu