Platýsová roláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 8 g
- Sodík 328 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 82.1 mg
- Draslík 651.4 mg
- Vláknina 1607 mg
- Vitamín A 1607 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a osušíme filé z platýse, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Oloupeme a nasekáme cibuli. Očistíme hlívu ústřičnou a nakrájíme na plátky. Opláchneme ji.
-
2
Máslo rozehřejeme ve woku, osmahneme houby, přidáme cibuli a dusíme 5 minut. Přidáme sherry a necháme téměř vyvařit, přidáme sůl, pepř, smetanu, zbylou citronovou šťávu a povaříme 5 minut.
-
3
Očistíme a omyjeme roketu, každý rybí filet obložíme 2 listy. Filety zavineme, svážeme a položíme na houby. Přikryté vaříme 10 minut.
-
4
Zbylou roketu nakrájíme. Závitky dáme na talíře, posypeme nakrájenou roketou a vedle nich dáme houbovou roládu.