Platýsová roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Platýz - filety
  • 500 g Hlíva ústřičná
  • 60 g Roketa
  • 20 ml Sherry brandy
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 6 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 0.84 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 82.1 mg
  • Draslík 651.4 mg
  • Vláknina 1607 mg
  • Vitamín A 1607 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a osušíme filé z platýse, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Oloupeme a nasekáme cibuli. Očistíme hlívu ústřičnou a nakrájíme na plátky. Opláchneme ji.

  • 2

    Máslo rozehřejeme ve woku, osmahneme houby, přidáme cibuli a dusíme 5 minut. Přidáme sherry a necháme téměř vyvařit, přidáme sůl, pepř, smetanu, zbylou citronovou šťávu a povaříme 5 minut.

  • 3

    Očistíme a omyjeme roketu, každý rybí filet obložíme 2 listy. Filety zavineme, svážeme a položíme na houby. Přikryté vaříme 10 minut.

  • 4

    Zbylou roketu nakrájíme. Závitky dáme na talíře, posypeme nakrájenou roketou a vedle nich dáme houbovou roládu.

Komentáře k receptu