Uzená polévka ze pstruha
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 15 g
- Sodík 290 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 305.7 mg
- Draslík 631.1 mg
- Vláknina 995.5 mg
- Vitamín A 995.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stáhneme ze pstruhů kůži, vyndáme páteř s kostmi a maso dáme stranou. Kůži i kosti uschováme.
-
2
Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme. Dáme ji do hrnce s rybími kostmi a kůží, přidáme 1,5l vody a přivedeme k varu. Vaříme 35 minut, poté přecedíme přes síto.
-
3
Umixujeme z rybího filé a smetany pyré. Dáme do hrnce s čistým rybím vývarem a povaříme.
-
4
Rozkvedláme žloutky s 2 lžícemi vývaru a vmícháme do polévky. Osolíme, opepříme, piřdáme worcestrovou omáčku, citronovou šťávu a podáváme.