Marinovaný losos na jehle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 13 g
- Sodík 251 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 130 mg
- Draslík 1333.5 mg
- Vláknina 6509.8 mg
- Vitamín A 6509.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.5 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce metlou smícháme olej, 75 ml citronové šťávy, pepř a sůl. Lososa nakrájíme na kousky a dáme do připravené marinády, necháme alespoň 1 hodinu odležet.
-
2
Kousky ryby pak střídavě s malými cibulkami, cherry rajčátky a bobkovými listy napichujeme na jehly.
-
3
Rozpálíme gril a na mřížce jehly grilujeme, dokud ryba není dostatečně propečená. Hotové špízy pokapeme zbylou citronovou šťávou.