Brambory zapečené s treskou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 20 g
- Sodík 330 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 70.8 mg
- Draslík 1021.7 mg
- Vláknina 8041.6 mg
- Vitamín A 8041.6 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, oškrábeme a v osolené vodě vaříme přibližně 20 minut, dokud nezměknou. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme, sýr nastrouháme. Tresku pokrájíme na plátky.
-
2
Uvařené brambory, mléko a máslo dáme do misky, umícháme kaši. Podle chuti přisolíme.
-
3
Zapékací mísu vymažeme máslem a kaši do ní přemístíme. Potřeme ji polovinou kysané smetany, posypeme nakrájenou cibulí, navrch položíme plátky tresky. Posypeme vrstvou strouhanky smíchané se sýrem, nahoru pak přidáme zbytek smetany a zasypeme paprikou.
-
4
Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 30 minut.