Smažený fogoš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2122 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 202 g
- Sodík 120 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 112 mg
- Draslík 168.5 mg
- Vláknina 13928 mg
- Vitamín A 13928 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.7 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchané a šupin zbavené candáty omyjeme, osušíme a po stranách uděláme příčné zářezy. Ze všech stran osolíme a necháme chvíli odležet.
-
2
Mouku smícháme se sladkou paprikou, ryby v ní obalíme a na rozpáleném oleji smažíme z obou stran. Přitom je obloukovitě ohneme, aby se otevřely zářezy.
-
3
Upečené položíme na mísu, dozdobíme plátky citronu a podáváme s vařenými brambory nebo hranolkami.