Palačinky s uzenou rybou
Suroviny
- 75 g Sýr Parmezán
- 100 g Krevety tygří - loupané
- 50 g Sýr Gruyére
- 450 g Treska uzená
- 140 g Mouka pšeničná hladká
- 100 g Hrášek mražený
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 dl Mléko plnotučné
- 3 dl Vývar rybí
- 3 dl Mléko polotučné
- 0.04 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 10 g
- Sodík 806 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 113.3 mg
- Draslík 383.1 mg
- Vláknina 88.3 mg
- Vitamín A 88.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 310.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme mouku a sůl a uděláme uprostřed důlek. Rozklepneme do něj vejce a vmícháme do mouky. Přiléváme mléko a vypracujeme hladké těsto. Dáme stranou.
-
2
Do pánve vložíme tresku bez kůže, přidáme mléko a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut, poté necháme okapat a mléko uschováme.
-
3
Rozpustíme ve woku máslo, přidáme mouku, vymícháme kaši a 3 minuty povaříme. Odstavíme ze sporáku a přidáváme postupně uschované mléko. Mícháme, dokud nebude omáčka, postup zopakujeme i s rybím vývarem. Vrátíme na sporák a přivedeme k varu. Vmícháme parmezán, osolíme a opepříme.
-
4
Vymažeme pánev olejem, přidáme 2 lžíce palačinkového těsta a smažíme palačinku. Udržujeme je teplé, dokud neosmažíme všechny.
-
5
Rybí maso rozebereme, vmícháme hrášek a krevety k jedné půlce omáčky a směsí naplníme palačinky. Zbylou omáčkou palačinky přelijeme, posypeme sýrem a pečeme 20 minut.
-
6
Podáváme teplé.