Pikantní pečená makrela
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Hřebíček
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 4 ks Makrela obecná
- 1 ks Feferony
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 796 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 56 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 264 mg
- Draslík 82.6 mg
- Vláknina 1087.1 mg
- Vitamín A 1087.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek a feferonku rozemeleme, petrželku nasekáme a důkladně utřeme se všemi ostatními přísadami.
-
2
Makrely očistíme a naplníme kořeněnou směsí. Potřeme i z vnější stany. Každou rybu zabalíme do alobalu a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 30 minut. Podáváme i s vypečenou šťávou.