Úhoř se sardelovou pastou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 785 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 54 g
- Sodík 143 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 168 mg
- Draslík 633 mg
- Vláknina 16130 mg
- Vitamín A 16130 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu vyvrhneme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na 4 špalíky. Do masa uděláme příčné zářezy a celé špalíky potřeme sardelovou pastou.
-
2
V pekáčku rozehřejeme máslo, přiložíme rybu, vložíme do trouby a pečeme 15 minut. V průběhu pečení rybu kontrolujeme, popřípadě ji otáčíme a podléváme vývarem.
-
3
Upečenou rybu upravíme na talíře, doplníme pečeným bramborem, přelijeme výpekem z pekáčku a posypeme posekanou petrželkou.