Úhoř se sardelovou pastou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory pečené
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Sardelová pasta
  • 1000 g Úhoř říční
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 150 ml Vývar rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 785 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 168 mg
  • Draslík 633 mg
  • Vláknina 16130 mg
  • Vitamín A 16130 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu vyvrhneme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na 4 špalíky. Do masa uděláme příčné zářezy a celé špalíky potřeme sardelovou pastou.

  • 2

    V pekáčku rozehřejeme máslo, přiložíme rybu, vložíme do trouby a pečeme 15 minut. V průběhu pečení rybu kontrolujeme, popřípadě ji otáčíme a podléváme vývarem.

  • 3

    Upečenou rybu upravíme na talíře, doplníme pečeným bramborem, přelijeme výpekem z pekáčku a posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu