Sardelový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo nízkokalorické
  • 300 g Zakysaná smetana
  • 500 g Treska aljašská
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 polévková lžíce Sardelová pasta
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 590 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 395 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 421.5 mg
  • Draslík 731.3 mg
  • Vláknina 546.1 mg
  • Vitamín A 546.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté, najemno nasekané rybí maso bez kostí smícháme s nasekanou petrželkou a podusíme chvíli na másle. Přidáme sardelovou pastu, citronovou šťávu, muškátový květ a podle chuti osolíme.

  • 2

    Ve smetaně rozmícháme žloutky, špetku soli a strouhanku. Přidáme podušené rybí maso a pevný sníh ušlehaný z bílků. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Směs vložíme do formy vymazané máslem. Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

Komentáře k receptu