Sardelový nákyp
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo nízkokalorické
- 300 g Zakysaná smetana
- 500 g Treska aljašská
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 polévková lžíce Sardelová pasta
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 47 g
- Sodík 395 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 421.5 mg
- Draslík 731.3 mg
- Vláknina 546.1 mg
- Vitamín A 546.1 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté, najemno nasekané rybí maso bez kostí smícháme s nasekanou petrželkou a podusíme chvíli na másle. Přidáme sardelovou pastu, citronovou šťávu, muškátový květ a podle chuti osolíme.
-
2
Ve smetaně rozmícháme žloutky, špetku soli a strouhanku. Přidáme podušené rybí maso a pevný sníh ušlehaný z bílků. Vše dobře promícháme.
-
3
Směs vložíme do formy vymazané máslem. Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.