Marinovaný sleď na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 700 g Sleď čerstvý
  • 7 g Sůl
  • 6 g Sůl
  • 5 g Kopr čerstvý
  • 5 g Bazalka
  • 50 g Libeček
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Petržel kořen
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 20 g Hořčice
  • 250 ml Víno bílé
  • 40 ml Ocet kvasný lihový
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 1126 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 374.1 mg
  • Draslík 404.5 mg
  • Vláknina 5368 mg
  • Vitamín A 5368 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sledě očistíme a na hodinu namočíme do mléka. V míse vyšleháme žloutky se smetanou a hořčicí, přidáme papriku, sůl, pepř, vymícháme dohladka.

  • 2

    Do hrnce s vodou vlijeme víno a ocet, vložíme kořenovou zeleninu a koření, přivedeme k varu. Vložíme ryby, přibližně 5 minut povaříme, až maso změkne. Vyjmeme, můžeme odkrojit hlavičky a ocasy, sledě rozložíme na mísu. Podáváme zalité připravenou omáčkou, ozdobené snítkou libečku.

Komentáře k receptu