Marinovaný sleď na smetaně
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 100 g Mrkev kořen
- 700 g Sleď čerstvý
- 7 g Sůl
- 6 g Sůl
- 5 g Kopr čerstvý
- 5 g Bazalka
- 50 g Libeček
- 5 g Paprika mletá sladká
- 100 g Petržel kořen
- 50 g Petržel kudrnka
- 20 g Hořčice
- 250 ml Víno bílé
- 40 ml Ocet kvasný lihový
- 250 ml Zakysaná smetana
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 2 dl Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 72 g
- Sodík 1126 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 374.1 mg
- Draslík 404.5 mg
- Vláknina 5368 mg
- Vitamín A 5368 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sledě očistíme a na hodinu namočíme do mléka. V míse vyšleháme žloutky se smetanou a hořčicí, přidáme papriku, sůl, pepř, vymícháme dohladka.
-
2
Do hrnce s vodou vlijeme víno a ocet, vložíme kořenovou zeleninu a koření, přivedeme k varu. Vložíme ryby, přibližně 5 minut povaříme, až maso změkne. Vyjmeme, můžeme odkrojit hlavičky a ocasy, sledě rozložíme na mísu. Podáváme zalité připravenou omáčkou, ozdobené snítkou libečku.