Květák po sicilsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 683 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 52 g
- Sodík 2431 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 60 mg
- Draslík 1420.2 mg
- Vláknina 15843.2 mg
- Vitamín A 15843.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 172.5 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme olivy, na kostičky nakrájené sardele, cibuli a nastrouhaný ementál. Vše důkladně promícháme. Přimícháme 200 ml olivového oleje, osolíme a opepříme.
-
2
Zapékací misku vymažeme a dno zapékací misky potřeme vrstvou olejové směsi a naskládáme na ni řádně očištěné a omyté růžičky květáku. Opět přelijeme olejovou směsí a naskládáme květák. Takto ve vrstvení pokračujeme a nakonec skončíme vrstvou květáku. Zakápneme zbytkem olivového oleje a přelijeme bílým vínem.
-
3
Troubu předehřejeme na 170°C a květákovou směs v ní pečeme asi 90 minut.
-
4
Servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.