Makrela s hořčičnou omáčkou
Suroviny
- 800 g Makrela - filety
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 15 g Petržel - nať
- 30 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 g Máslo čerstvé
- 300 ml Mléko polotučné
- 2 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 kávová lžička Ocet vinný
- 1 ks Citrony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 37 g
- Sodík 689 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 157.7 mg
- Draslík 704.4 mg
- Vláknina 3535 mg
- Vitamín A 3535 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety makrely osolíme a opepříme a v jedné vrstvě je klademe na máslem vymazanou zapékací mísu.
-
2
Zakryjeme alobalem a vložíme asi na 12 minut péci do předehřáté trouby při 200 °C.
-
3
Zatím uděláme hořčičnou omáčku. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a 3 minuty ji průběžně promícháváme a smažíme. Pak postupně přiléváme mléko. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Přidáme hořčici, cukr, ocet, podle chuti sůl a pepř a omáčku prohřejeme.
-
4
Podáváme ozdobené plátky citronu a snítkami petrželové natě.