Opečený halibut
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Voda pitná
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 0.5 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 6 ks Šalotka
- 2 ks Cibule červená
- 4 plátek Halibut atlantický
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 2 g
- Sodík 225 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 0.3 mg
- Draslík 861.6 mg
- Vláknina 2738.5 mg
- Vitamín A 2738.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a nasekáme šalotku s cibuli. Dáme do misky a zalijeme citronovou šťávou. Rozehřejeme v pánvi trochu oleje a šalotku s cibulí smažíme 4 minuty.
-
2
Přidáme cukr, ocet a vaříme 2 minuty, osolíme, opepříme, přivedeme k varu a vaříme, dokud se tekutina zčásti nevypaří a omáčka nezhoustne.
-
3
Do pánve nalijeme zbylý olej a osmahneme na něm rybí plátky. Poté je obrátíme a smažíme 5 minut. Plátky vyndáme, necháme okapat a udržujeme teplé.
-
4
Do omáčky přimícháme solamyl s vodou a prohříváme za neustálého míchání, dokud omáčka nezhoustne.
-
5
Hotovou omáčku rozdělíme na talříe a rybí plátky přes ni položíme.