Opečený halibut

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Voda pitná
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 6 ks Šalotka
  • 2 ks Cibule červená
  • 4 plátek Halibut atlantický
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 225 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 0.3 mg
  • Draslík 861.6 mg
  • Vláknina 2738.5 mg
  • Vitamín A 2738.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a nasekáme šalotku s cibuli. Dáme do misky a zalijeme citronovou šťávou. Rozehřejeme v pánvi trochu oleje a šalotku s cibulí smažíme 4 minuty.

  • 2

    Přidáme cukr, ocet a vaříme 2 minuty, osolíme, opepříme, přivedeme k varu a vaříme, dokud se tekutina zčásti nevypaří a omáčka nezhoustne.

  • 3

    Do pánve nalijeme zbylý olej a osmahneme na něm rybí plátky. Poté je obrátíme a smažíme 5 minut. Plátky vyndáme, necháme okapat a udržujeme teplé.

  • 4

    Do omáčky přimícháme solamyl s vodou a prohříváme za neustálého míchání, dokud omáčka nezhoustne.

  • 5

    Hotovou omáčku rozdělíme na talříe a rybí plátky přes ni položíme.

Komentáře k receptu