Ryba uzená na jehlách
Suroviny
- 350 g Treska uzená
- 350 g Treska aljašská
- 1 kávová lžička Kopr sušený
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 8 ks Krevety tygří - loupané
- 8 ks Bobkový list
- 0.5 ks Citrony
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1610 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 47 g
- Sodík 2142 mg
- Bílkoviny 492 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 2170 mg
- Draslík 782.5 mg
- Vláknina 2199.5 mg
- Vitamín A 2199.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzené tresčí plátky a tresčí plátky zbavíme kůže a nakrájíme maso na větší kousky. Oloupeme krevety. V nekovové míse smícháme citronovou šťávu, citronovou kůru, olej, kopr, sůl a pepř. Rybí maso dáme do marinády a zamícháme, aby se pokrylo. Necháme marinovat 4 hodiny.
-
2
Ryby napichujeme na 4 jehly tak, že střídáme oba druhy tresky s krevetkami a bobkovými listy.
-
3
Fólii dáme na mřížku grilu, potřeme ji olejem a položíme na ni grilovací jehly. Grilujeme celkem 10 minut, podléváme zbývající marinádou a jednou otočíme.
-
4
Ihned podáváme.