Ryba uzená na jehlách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 250 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Treska uzená
  • 350 g Treska aljašská
  • 1 kávová lžička Kopr sušený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 8 ks Krevety tygří - loupané
  • 8 ks Bobkový list
  • 0.5 ks Citrony
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1610 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 2142 mg
  • Bílkoviny 492 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 2170 mg
  • Draslík 782.5 mg
  • Vláknina 2199.5 mg
  • Vitamín A 2199.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzené tresčí plátky a tresčí plátky zbavíme kůže a nakrájíme maso na větší kousky. Oloupeme krevety. V nekovové míse smícháme citronovou šťávu, citronovou kůru, olej, kopr, sůl a pepř. Rybí maso dáme do marinády a zamícháme, aby se pokrylo. Necháme marinovat 4 hodiny.

  • 2

    Ryby napichujeme na 4 jehly tak, že střídáme oba druhy tresky s krevetkami a bobkovými listy.

  • 3

    Fólii dáme na mřížku grilu, potřeme ji olejem a položíme na ni grilovací jehly. Grilujeme celkem 10 minut, podléváme zbývající marinádou a jednou otočíme.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu