Platýsová filátka s hroznovým vínem
Suroviny
- 500 g Platýz - filety
- 125 g Hroznové víno
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Cibulka jarní
- 1.25 dl Víno bílé
- 0.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- 2 polévková lžíce Mléko nízkotučné
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 224 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 6 g
- Sodík 302 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 73.8 mg
- Draslík 609.1 mg
- Vláknina 1763 mg
- Vitamín A 1763 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na plátky nakrájíme rybu a dáme do hluboké pánve s pokrájenými jarními cibulkami, solí, pepřem a vínem. Uvedeme do varu, pánev zakryjeme a dusíme 4 minuty. Poté rybí plátky přemístíme na servírovací mísu. Zakryjeme a udržujeme v teple.
-
2
Smícháme mléko, solamyl a přidáme do pánve s nasekaným koprem a smetanou. Uvedeme do varu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme hroznové víno a citronovou šťávu. Prohřejeme 2 minuty, směsí přelijeme porce ryby a okamžitě podáváme.