Bramborový koláč s uzenou rybou
Suroviny
- 675 g Brambory
- 115 g Hrášek
- 60 g Losos uzený
- 25 g Sýr Eidam uzený 45%
- 115 g Žampiony čerstvé
- 115 g Kukuřice
- 900 g Treska uzená
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Bobkový list
- 1.5 l Voda pitná
- 6 dl Mléko nízkotučné
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- 5 polévková lžíce Jogurt krémový bílý natur
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1226 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 106.8 mg
- Draslík 1878 mg
- Vláknina 12545 mg
- Vitamín A 12545 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Do pánve dáme rybu a přidáme bobkové listy a mléko, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a povaříme 5 minut. Přidáme pokrájené žampiony, zrna kukuřice, hrášek a povaříme 7 minut. Odstavíme pánev a necháme směs vychladnout.
-
2
Do hrnce dáme oloupané a pokrájené brambory na kostky, zalijeme je vodou, přivedeme vodu k varu a 8 minut vaříme. Scedíme je, necháme okapat a rozmačkáme na kaši. Vmícháme do nich petrželku a jogurt, osolíme, opepříme a dáme stranou.
-
3
Vyndáme rybu z pánve, zbavíme ji kůže a dáme do zapékací mísy. Tekutinu, ve které se vařila, uschováme.
-
4
Zeleninu scedíme, uschováme tekutinu a zeleninu přidáme k rybě do zapékací mísy. Smícháme trochu uschované tekutiny se solamylem a vymícháme pastu. Zbytek tekutiny přilijeme do zapékací mísy a přidáme i pastu. Prohříváme, dokud omáčka nezhoustne. Vyhodíme bobkové listy.
-
5
Omáčkou přelijeme rybu a zeleninu a promícháme. Na rybu dáme bramborovou kaši, zasypeme strouhaným sýrem a 30 minut zapékáme.