Pomazánka z tresky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 15 g
- Sodík 490 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 24.5 mg
- Draslík 46.5 mg
- Vláknina 194.8 mg
- Vitamín A 194.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z tresky nakrájíme na malé kousky, anglickou slaninu na slabé proužky.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kousky tresky, přilijeme trochu mléka, osolíme, opepříme, přidáme špetku cayenského pepře, pánev zakryjeme a necháme několik minut dusit.
-
3
Obsah pánve překlopíme do mísy, přilijeme smetanu a štouchadlem vše rozmačkáme. Jednotlivé porce pomazánky ozdobíme proužkem anglické slaniny.
-
4
Tuto pomazánku používáme na tousty, jednohubky a podobně.