Vejce plněná krémem ze sardinek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 113 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 8 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 248.8 mg
- Draslík 81.8 mg
- Vláknina 1474 mg
- Vitamín A 1474 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvařená natvrdo podélně rozkrojíme. Žloutky z vajec vyjmeme, prolisujem, smícháme s máslem, olejem ze sardinek. Vše osolíme a dle chuti okyselíme citrónovou šťávou.
-
2
Sardinky vyjmeme z konzervy, sloupneme je a vykostíme. Osm kousků ponecháme stranou na ozdobu a ostatní sardinky prolisujeme nebo rozsekáme a smícháme se žloutky. Vše řádně rozšleháme a směsí naplníme půlky vaječných bílků do výšky. Navrch zapíchneme kousek sardinky i kapar, kousek kapie a lístek petrželové natě.
-
3
Hlávkový salát si očistíme a nakrájíme na malé kousky, osolíme a pokapeme citrónem.
-
4
Salát rozložíme na mísu a na něj poklademe upravené plněné půlky vajec.