Paštika z brambor a uzené ryby
Suroviny
- 650 g Brambory
- 300 g Makrela uzená
- 75 g Angrešt
- 1 ks Citrony
- 1 ks Okurky nakládané
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Kopr sterilovaný
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Kapary
- 2 polévková lžíce Jogurt bílý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 327 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1235 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 56.3 mg
- Draslík 1080.9 mg
- Vláknina 14376.2 mg
- Vitamín A 14376.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kostičky nakrájené brambory povaříme v hrnci s vodou 10 minut a poté scedíme. Uvařené brambory rozmixujeme v mixéru. Přidáme makrelu, kterou jsme rozebrali na kousky a mixujeme 30 vteřin do hladka. Přidáme citronovou šťávu, bílý jogurt a vařené angrešty a mixujeme.
-
2
Přidáme kopr, kapary, okurku, osolíme a opepříme.
-
3
Paštiku vyklopíme na servírovací mísu, ozdobíme plátky citronu a podáváme.