Vařený losos s dušeným špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 29 g
- Sodík 416 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 134 mg
- Draslík 1019.2 mg
- Vláknina 23319.6 mg
- Vitamín A 23319.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lososa vykostíme a očistíme. Špenátové listy opláchneme a necháme okapat
-
2
V kastrole pět minut vaříme vodu s kořením a dvěma špetkami soli, na závěr vlijeme víno, přidáme vykostěného lososa a vaříme na mírném plameni, až ryba změkne. Poté ji vyjmeme a držíme na teple.
-
3
V mezičase si připravíme špenát. Listy vložíme do pánve, osolíme dvěma špetkami soli, vložíme máslo a mícháme na malém plameni asi pět minut. Na závěr zakapeme citronovou šťávou.
-
4
Porce lososa rozdělíme na talíře, obložíme špenátem a podáváme.