Tuňáková omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 12 g
- Sodík 525 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 35.6 mg
- Draslík 470.4 mg
- Vláknina 1407.8 mg
- Vitamín A 1407.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Na rozpáleném oleji orestujeme nasekaný česnek, přidáme rajčata a asi 5 minut podusíme.
-
3
Poté přidáme mušle, tuňáka a trochu nálevu z mušlí. Necháme projít varem, ochutíme solí a pepřem a přimícháme nasekanou petrželku.