Svěží salát s lososem
Suroviny
- 100 g Olivy černé
- 600 g Losos - filety
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Limetka
- 1 ks Cibule červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 15 g
- Sodík 380 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 78 mg
- Draslík 589.6 mg
- Vláknina 6458.3 mg
- Vitamín A 6458.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předehřejeme si troubu na 250 °C. Filet z lososa opláchneme, osušíme v utěrce a nakrájíme na nudličky. Ochutíme solí a pepřem. Na závěr zakápneme citrónovou šťávou.
-
2
Do pekáče dáme 3 lžíce olivového oleje, mašlovačkou vymastíme a vložíme nudličky z lososa. Rozprostřeme a pomažeme 1 lžící olivového oleje. Pečeme na středním roštu přibližně 10 minut. Pekáč po upečení hned vyjmeme a necháme zchladnout.
-
3
Nyní si připravíme zeleninovou část salátu. Papriky omyjeme, rozpůlíme a očistíme. Nakrájíme je na tenké proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, česnek nasekáme najemno.
-
4
Olivy slijeme na cedník a necháme okapat. Pak je nakrájíme na kolečka.
-
5
Do mísy dáme nakrájené papriky, cibuli, česnek, olivy a přidáme lžíci kaparů. Vše důkladně, ale lehce promícháme. Limetku rozpůlíme. Vymačkáme šťávu a prsty vytrháme zbytky dužiny. Do misky dáme vytrhané kousky dužiny, limetkovou šťávu, zbývající olej, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a vidličkou našleháme na dresink.
-
6
Na talíře rozprostřeme salátové listy, které jsme předtím opláchli pod studenou tekoucí vodou a osušili. Připravený salám naaranžujeme na salátové listy a navrch položíme pečené kousky lososa. Vše přelijeme dresinkem a necháme asi 10 minut odpočinout. Podáváme s plátky bagety nebo opečeným toastovým chlebem.