Rybí polévka s pórkem a bílým vínem
Suroviny
- 375 g Rajčata
- 500 g Filé rybí
- 1 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 20 g Česnek
- 500 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
- 1 kávová lžička Polévkové koření
- 2 ks Pórek
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Brambory
- 1 ks Mrkev kořen
- 0.5 ks Paprika červená
- 1 ks Bazalka
- 1 l Vývar rybí
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 96 g
- Sodík 948 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 997.4 mg
- Vláknina 12931 mg
- Vitamín A 12931 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.6 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájený pórek, 1 nakrájený řapík celeru, na kostičky nakrájený brambor, mrkev a červenou papriku a 3 nasekané stroužky česneku. Smažíme, aby zelenina získala barvu.
-
2
Přidáme nakrájená rajčata bez slupek a semen, nakrájené rybí filé z různých druhů ryb s bílým masem a opékáme ještě cca 3 minuty.
-
3
Přilijeme vývar a suché bílé víno, přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať, sušené polévkové koření a vaříme ještě cca 35 minut pod pokličkou.
-
4
Polévku rozmixujeme, přidáme pepř a sůl dle chuti. Podáváme horké, posypané sýrovými krutony a zdobené snítkami bazalky.