Tagliatelle s uzeným lososem
Suroviny
- 50 g Sýr Parmezán
- 150 g Smetana 12% (konzumní)
- 250 g Losos uzený
- 340 g Těstoviny Tagliatelle
- 100 ml Mléko polotučné
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Kapary
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 11 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 49.3 mg
- Draslík 190.9 mg
- Vláknina 3044.7 mg
- Vitamín A 3044.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle krátce osmažíme česnek. Za stálého míchání přisypeme mouku a potom přiléváme mléko, dokud nezhoustne. Přidáme parmezán, přilijeme zakysanou smetanu a vše vaříme, dokud se sýr nerozpustí. Vložíme kopr, odstavíme, ale nenecháme vychladnout.
-
2
Tagliatelle uvaříme podle návodu a slijeme je. Přesypeme do velké mísy, přidáme lososa, kapary a zalijeme omáčkou. Vše důkladně promícháme a servírujeme.