Salát z brambor a sleďů
Suroviny
- 400 g Brambory
- 100 g Zakysaná smetana
- 400 g Matjesy - filet
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Cibulka jarní
- 4 ks Štěrbák zahradní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 4 polévková lžíce Ocet vinný
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 21 g
- Sodík 93 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 12.9 mg
- Draslík 2157.9 mg
- Vláknina 37614.8 mg
- Vitamín A 37614.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté brambory necháme ve slupce vařit cca 20-25 minut. Mezitím propláchneme štěrbák, osušíme a nakrájíme na proužky. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na kroužky. Rajčata omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky.
-
2
Matjesové filety osušíme a rozkrojíme na plátky široké cca 3 cm. Uvařené brambory slijeme, chvilku necháme stát a nakrájíme na kousky. Omáčku vinaigrette vyšleháme z octa se solí, pepřem, cukrem a olejem. Zlehka ji promísíme s bramborami a matjesy, přidáme rajčata a šťěrbák. Rozdělíme na talíře.
-
3
Na dresink najemno nasekáme petrželku a kopr a smícháme se zakysanou smetanou. Přelijeme salát a podáváme, např. s celozrnným chlebem.