Uzenáči s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rýže dušená
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 500 g Uzenáče
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 683 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 115.1 mg
  • Draslík 67.8 mg
  • Vláknina 2363 mg
  • Vitamín A 2363 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařenou rýži promícháme s 50 g másla a s oloupanou, jemně nasekanou cibulí, podušenou na kousku másla. Směs osolíme a opepříme.

  • 2

    Uzenáče vykostíme, zbavíme kůže a nadrobno nakrájíme. Vložíme do kastrolu na 1 lžíci másla a několik minut pečeme.

  • 3

    Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem, na dno urovnáme vrstvu rýže, poklademe uzenáči a zakryjeme rýží. Vše zalijeme rozkvedlaným vejcem a posypeme nastrouhaným sýrem a strouhankou.

  • 4

    Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

  • 5

    Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu