Kapr se žloutkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 832 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 64 g
- Sodík 911 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 504.9 mg
- Draslík 1030.6 mg
- Vláknina 2289 mg
- Vitamín A 2289 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 59.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnku smícháme žloutky, zeleninový vývar, 70 g másla, 1 lžíci citronové šťávy a sůl. Vše zahříváme za stálého šlehání ve vodní lázni do zhoustnutí. Zahříváme těsně pod bodem varu, aby se omáčka nesrazila. Očištěné a omyté porce kapra osolíme, zakapeme zbylou citronovou šťávou a necháme 2 hodiny odležet. Potom porce zvolna podusíme na zbylém másle doměkka.
-
2
Podáváme přelité omáčkou, vhodnou přílohou je bramborová kaše.