Kapr se žloutkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Kapr obecný
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 832 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 911 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 504.9 mg
  • Draslík 1030.6 mg
  • Vláknina 2289 mg
  • Vitamín A 2289 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 59.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnku smícháme žloutky, zeleninový vývar, 70 g másla, 1 lžíci citronové šťávy a sůl. Vše zahříváme za stálého šlehání ve vodní lázni do zhoustnutí. Zahříváme těsně pod bodem varu, aby se omáčka nesrazila. Očištěné a omyté porce kapra osolíme, zakapeme zbylou citronovou šťávou a necháme 2 hodiny odležet. Potom porce zvolna podusíme na zbylém másle doměkka.

  • 2

    Podáváme přelité omáčkou, vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Komentáře k receptu