Štika po burgundsku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 600 g Štika obecná
  • 120 g Cibule sterilovaná
  • 500 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 520 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 83 mg
  • Draslík 195.1 mg
  • Vláknina 1064.3 mg
  • Vitamín A 1064.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi opečeme plátky slaniny dokřupava. Přidáme malé cibulky, očištěné a omyté porce štiky, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše zalijeme vínem a povaříme asi 20 minut.

  • 2

    Potom pokrm zahustíme několika kuličkami z másla, rozmíchaného s hladkou moukou a ještě chvíli povaříme.

  • 3

    Podáváme s česnekovými topinkami.

Komentáře k receptu