Štika nazeleno
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 12 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 294.1 mg
- Draslík 32.7 mg
- Vláknina 1640.5 mg
- Vitamín A 1640.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté porce štiky nakrájíme na větší kousky a spolu s nakrájenou kořenovou zeleninou uvaříme v osolené vodě doměkka.
-
2
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem z ryby a za stálého míchání uvaříme polohustou omáčku. Vmícháme nasekanou petrželku.
-
3
Nakonec do omáčky vlijeme rozkvedlané žloutky a přidáme kousky štiky.