Pečená pražma s rajčaty a vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 150 g Rajčata
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 1500 g Pražma
  • 5 g Rozmarýn čerstvý
  • 40 ml Olej olivový
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 364 mg
  • Bílkoviny 74 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 251.3 mg
  • Draslík 1490.3 mg
  • Vláknina 2492.3 mg
  • Vitamín A 2492.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu omyjeme, vykucháme a seškrábeme šupiny.

  • 2

    Zapékací nádobu vytřeme olejem, na dno dáme pokrájená rajčata a cibuli. Na zeleninu dáme rybu, osolíme, opepříme, zakápneme olejem, okořeníme rozmarýnem a tymiánem. Podlijeme vínem.

  • 3

    Pečeme 35 minut při 220 °C.

Komentáře k receptu