Treska á la paimpolaise
Suroviny
- 120 g Cibule
- 30 g Máslo čerstvé
- 150 g Mrkev kořen
- 80 g Šalotka
- 1000 g Treska aljašská
- 4 g Tymián čerstvý
- 50 g Hřebenatka
- 20 g Rybí kosti
- 50 ml Olej olivový
- 200 ml Zakysaná smetana
- 700 ml Víno jablečné
- 40 ml Protlak rajčatový
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 1 ks Rybí hlavy
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 822 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 119 g
- Sodík 378 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 224.3 mg
- Draslík 1246 mg
- Vláknina 4202.8 mg
- Vitamín A 4202.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
2 mrkve a 1 cibuli oloupeme, pokrájíme. Přidáme rybí hlavu, kosti a bylinky. Zalijeme cidrem a vaříme do zredukování poloviny objemu.
-
2
Poté opepříme, osolíme a propasírujeme.
-
3
Filety stočíme do závitků, lehce převážeme nití a dáme na 3 minuty vařit do připraveného vývaru.
-
4
Zbytek cibule, mrkve a šalotku oloupeme a dáme restovat na rozpálené máslo s olejem. Přidáme hřebenatky, bobkový list a tymián.
-
5
Necháme restovat 5 minut. Přilijeme 50 ml vývaru, protlak a 6 minut ohříváme.
-
6
Pak mušle vyjmeme, omáčku zahustíme smetanou, rozšlehaným žloutkem, osolíme a opepříme.
-
7
Tresku a mušle servírujeme přelité omáčkou.