Treska á la paimpolaise

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mrkev kořen
  • 80 g Šalotka
  • 1000 g Treska aljašská
  • 4 g Tymián čerstvý
  • 50 g Hřebenatka
  • 20 g Rybí kosti
  • 50 ml Olej olivový
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 700 ml Víno jablečné
  • 40 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 ks Rybí hlavy
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 822 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 119 g
  • Sodík 378 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 224.3 mg
  • Draslík 1246 mg
  • Vláknina 4202.8 mg
  • Vitamín A 4202.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    2 mrkve a 1 cibuli oloupeme, pokrájíme. Přidáme rybí hlavu, kosti a bylinky. Zalijeme cidrem a vaříme do zredukování poloviny objemu.

  • 2

    Poté opepříme, osolíme a propasírujeme.

  • 3

    Filety stočíme do závitků, lehce převážeme nití a dáme na 3 minuty vařit do připraveného vývaru.

  • 4

    Zbytek cibule, mrkve a šalotku oloupeme a dáme restovat na rozpálené máslo s olejem. Přidáme hřebenatky, bobkový list a tymián.

  • 5

    Necháme restovat 5 minut. Přilijeme 50 ml vývaru, protlak a 6 minut ohříváme.

  • 6

    Pak mušle vyjmeme, omáčku zahustíme smetanou, rozšlehaným žloutkem, osolíme a opepříme.

  • 7

    Tresku a mušle servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu