Lilky s ančovičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Lilek
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cibule
  • 50 g Slanina vepřová
  • 30 g Strouhanka
  • 160 g Chléb toastový
  • 40 g Ančovička - filety
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 419 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 38.5 mg
  • Draslík 649.3 mg
  • Vláknina 18250 mg
  • Vitamín A 18250 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky omyjeme, rozřízneme podélně a vydlabeme, aby vznikly vaničky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na kostičky, ančovičky posekáme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, slaninu, orestujeme a přidáme dužinu z lilků, česnek, ančovičky, podusíme, dokud se část tekutiny neoodpaří. Zasypeme strouhankou, promícháme a touto směsí naplníme vaničky lilků.

  • 3

    Pekáček vymažeme máslem a plněné lilky do něj naskládáme vedle sebe. Zakapeme máslem a pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut.

  • 4

    Podáváme s topinkami.

Komentáře k receptu