Kořeněné placičky z vařeného filé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 20 g Olej rostlinný
  • 200 g Filé rybí
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 155.2 mg
  • Vláknina 1626 mg
  • Vitamín A 1626 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filé vložíme do vroucí vody a vaříme, dokud není maso měkké. Filé necháme okapat a vychladnout. Poté ho umeleme spolu s cibulí. Směs smícháme se zázvorem, vejcem, vínem, sójovou omáčkou a zahustíme moukou.

  • 2

    Z připravené hmoty tvoříme placičky, které smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Na ubrousku necháme okapat a poté zakapeme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu