Smažení pstruzi s mandlemi a petrželkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 29 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 677 mg
- Vláknina 6693.5 mg
- Vitamín A 6693.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.1 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme najemno, petrželovou nať drobně posekáme, citron nakrájíme na čtvrtky.
-
2
Dva menší vykuchané pstruhy namočíme do mléka smíchaného se solí a pepřem a poté obalíme v mouce. V silnostěnné pánvi smažíme pstruhy na 20 gramech oleje. Z každé strany zhruba osm minut. Při smažení pstruhy nadzdvihujeme, aby se nepřipekli. Při obracení si počínáme velmi opatrně, aby se ryby nerozpadly.
-
3
V mezičase na zbytku oleje opečeme hoblinky mandlí.
-
4
Pstruhy na talířích zasypeme praženými mandlemi, sekanou petrželí, ozdobíme čtvrtkami citronu.