Slaneček pikantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1158 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 94.5 mg
- Draslík 646.2 mg
- Vláknina 8905 mg
- Vitamín A 8905 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slanečky vykucháme, odřízneme hlavu a vložíme do vlažného mléka i s kůží. V mléce slanečky máčíme několik hodin. Máme-li k dispozici filety ze slanečka, máčíme kratší dobu. Zbavíme je tím části soli.
-
2
Slanečky omyjeme pod tekoucí vodou, zbavíme kůže a vykostíme. Maso nakrájíme na kostičky.
-
3
Vodu smícháme s octem a přivedeme k varu, osladíme, přidáme polovinu cibule nakrájené na kostičky, ochutíme mletým novým kořením a troškou pepře. Povaříme 5 minut a odstavíme. Necháme vychladnout.
-
4
Maso zalijeme nálevem, přidáme druhou polovinu cibule nakrájené na kolečka a posekaný kopr. Podáváme vychlazené s celozrnným pečivem.