Slaneček pikantní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 200 g Chléb celozrnný pšeničný
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Cukr krupice
  • 5 g Nové koření mleté
  • 5 g Kopr čerstvý
  • 400 g Slaneček
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Voda pitná
  • 100 ml Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1158 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 94.5 mg
  • Draslík 646.2 mg
  • Vláknina 8905 mg
  • Vitamín A 8905 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slanečky vykucháme, odřízneme hlavu a vložíme do vlažného mléka i s kůží. V mléce slanečky máčíme několik hodin. Máme-li k dispozici filety ze slanečka, máčíme kratší dobu. Zbavíme je tím části soli.

  • 2

    Slanečky omyjeme pod tekoucí vodou, zbavíme kůže a vykostíme. Maso nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Vodu smícháme s octem a přivedeme k varu, osladíme, přidáme polovinu cibule nakrájené na kostičky, ochutíme mletým novým kořením a troškou pepře. Povaříme 5 minut a odstavíme. Necháme vychladnout.

  • 4

    Maso zalijeme nálevem, přidáme druhou polovinu cibule nakrájené na kolečka a posekaný kopr. Podáváme vychlazené s celozrnným pečivem.

Komentáře k receptu