Chřestový salát s tuňákem
Suroviny
- 200 g Chřest zelený
- 100 g Fazolové lusky zelené
- 400 g Tuňák obecný
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Salát ledový
- 1 hrst Rukola
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 10 polévková lžíce Sezam - semena
- 0.6 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 26 g
- Sodík 125 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 38 mg
- Draslík 608.6 mg
- Vláknina 10489.8 mg
- Vitamín A 10489.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest omyjeme, spodní třetinu oloupeme a odřízneme dřevnatou část. V osolené vroucí vodě chřest blanšírujeme 10 minut. Potom vodu slijeme a chřest necháme okapat.
-
2
Lusky očistíme a blanšírujeme ve vroucí osolené vodě 5 minut.
-
3
Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na tenké kroužky. Ledový salát a rukolu omyjeme a natrháme na kousky.
-
4
Citronovou šťávu smícháme s olivovým olejem, solí, cukrem a citronovou kůrou.
-
5
Plátky tuňáka obalíme v sezamu. Na pánvi rozpálíme olej a tuňáka na něm po obou stranách opečeme. Opečené plátky nakrájíme na silnější nudličky.
-
6
Salát, chřest, jarní cibulku, rukolu a lusky promícháme s dresinkem. Tuňáka a salát upravíme na talíře a ihned podáváme.