Pečená pražma s olivami a zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 87 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 6 g
- Sodík 374 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0.7 mg
- Draslík 324.7 mg
- Vláknina 7317.8 mg
- Vitamín A 7317.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme čtverce pečícího papíru tak velké, abychom do nich mohli zabalit plátky ryby.
-
2
Plátky ryby omyjeme a osušíme.
-
3
Plátek ryby vložíme na polovinu čtverce papíru. Přidáme čtvrtinu fazolek, čtvrtku rozpůlených rajčat, čtvrtinu bazalkových lístků a jeden plátek citronu. Směs osolíme, opepříme a zakapeme lžičkou oleje. Druhou polovinu papíru přehneme přes směs a po obvodu založíme. Stejným způsobem připravíme všechny plátky.
-
4
Balíčky s rybou vložíme na plech a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme patnáct minut.
-
5
Hotové ryby v balíčcích rozdělíme na talíře, ozdobíme olivami. Podáváme s vařenými bramborami.