Grilovaná treska s listovým špenátem
Suroviny
- 50 g Hrozinky
- 800 g Treska aljašská
- 500 g Špenát listový čerstvý
- 50 g Oříšky piniové
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 19 g
- Sodík 345 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 74 mg
- Draslík 1913.7 mg
- Vláknina 11817.2 mg
- Vitamín A 11817.2 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.9 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na suché pánvi orestujeme oříšky, dokud nezezlátnou. Pánví občas potřeseme, aby se oříšky restovaly rovnoměrně.
-
2
V misce necháme v horké vodě máčet hrozinky. Poté vodu slijeme a hrozinky dáme okapat.
-
3
V hlubším rendlíku na oleji restujeme přibližně dvě minuty česnek. Poté ho odstraníme a na olej vložíme opraný špenát a dusíme pod poklicí za občasného míchání. Po pěti minutách přidáme okapané hrozinky a opražené oříšky a vaříme bez přikrytí, abychom vyvařili všechnu tekutinu. Hotový špenát ochutíme solí a pepřem podle potřeby a držíme ho pod pokličkou na teple.
-
4
Předehřejeme si gril a deset minut pod ním grilujeme plátky ryby, které jsme potřeli olejem, osolili a opepřili. Maso je hotové, pokud se začne rozpadat.
-
5
Na talíře rozdělíme připravený špenát a na něj položíme plátky tresky. Hned podáváme obložené měsíčky citronu a čtvrtkami rajčat.