Tuňák na jehle se zeleninou
Suroviny
- 600 g Tuňák obecný
- 8 ks Pečivo pšeničné běžné máslové
- 2 ks Cibule červená
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Limetka
- 1 ks Salát kadeřavý
- 12 ks Rajčata Cherry
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Oregano sušené
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 15 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 57 mg
- Draslík 864.4 mg
- Vláknina 7852.8 mg
- Vitamín A 7852.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 88.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na grilování si připravíme pokrájené kostky steaků z tuňáka, papriky zbavené semen a nakrájené na přiměřeně velké čtverce, cibuli nakrájíme na klínky, cuketu na plátky. V misce smícháme s olejem oregano a pepř.
-
2
Na osm jehel, případně špejlí, střídavě napichujeme maso a zeleninu a cherry rajčata, vše poté potřeme olejovou směsí, špízy položíme na grilovací pánev a grilujeme za občasného otáčení zhruba čtvrt hodiny.
-
3
Hotové špízy hned servírujeme s měsíčky limetky, salátem a pečivem.