Sleďový salát s vejci a ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1886 kcal
- Sacharidy 130 g
- Tuky 135 g
- Sodík 1941 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 129 g
- Cholesterol 368 mg
- Draslík 3946.4 mg
- Vláknina 69700 mg
- Vitamín A 69700 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.4 mg
- Vitamín E 10.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Natvrdo vařená vejce oloupeme a 2 vejce nakrájíme najemno. Vařenou červenou řepu, brambory, oloupaný kabanos a nakládané okurky nakrájíme na asi 5 mm velké kostičky.
-
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Na malé kostičky pokrájíme jablka. Ořechy nahrubo rozdrtíme. Sledě rozkrájíme na kousky asi 1 cm velké. Vše smícháme dohromady. Přidáme trochu nálevu z nakládaných okurek. Zakryté dáme uležet do chladu.
-
3
Druhý den rozmícháme majonézu se 3 lžícemi vlažné vody a přimícháme do salátu.
-
4
Zbývající 2 vejce rozčtvrtíme, obložíme salát a posypeme sekanou pažitkou.