Marinované steaky z tuňáka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 31 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Tuňák obecný
  • 100 g Olivy zelené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 385 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 57 mg
  • Draslík 621.4 mg
  • Vláknina 11175.7 mg
  • Vitamín A 11175.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.2 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si marinádu smícháním octa s olejem, solí, pepřem, posekaným tymiánem, bobkovým listem a třemi lžícemi olivového oleje.

  • 2

    Z připravených steaků tuňáka stáhneme kůži, nakrájíme na dvoucentimetrové kostky a vložíme do marinády, v které pokrájeného tuňáka řádně promícháme. Maso pod fólií necháme v lednici den marinovat. Poté maso z marinády vyjmeme (marinádu odložíme) a obalíme v mouce.

  • 3

    V hlubší pánvi na dvou lžících oleje smažíme drobně posekanou cibuli a česnek, dokud cibule nezezlátne. Poté přidáme obaleného tuňáka a orestujeme ze všech stran. Osmažené maso podlijeme odloženou marinádou, přimícháme na plátky nakrájené olivy plněné papričkou a směs dvě minuty provaříme.

  • 4

    Na míse tuňáka ozdobeného snítkami tymiánu ihned podáváme.

Komentáře k receptu