Marinované steaky z tuňáka
Suroviny
- 900 g Tuňák obecný
- 100 g Olivy zelené
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Tymián čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 16 g
- Sodík 385 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 57 mg
- Draslík 621.4 mg
- Vláknina 11175.7 mg
- Vitamín A 11175.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.2 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si marinádu smícháním octa s olejem, solí, pepřem, posekaným tymiánem, bobkovým listem a třemi lžícemi olivového oleje.
-
2
Z připravených steaků tuňáka stáhneme kůži, nakrájíme na dvoucentimetrové kostky a vložíme do marinády, v které pokrájeného tuňáka řádně promícháme. Maso pod fólií necháme v lednici den marinovat. Poté maso z marinády vyjmeme (marinádu odložíme) a obalíme v mouce.
-
3
V hlubší pánvi na dvou lžících oleje smažíme drobně posekanou cibuli a česnek, dokud cibule nezezlátne. Poté přidáme obaleného tuňáka a orestujeme ze všech stran. Osmažené maso podlijeme odloženou marinádou, přimícháme na plátky nakrájené olivy plněné papričkou a směs dvě minuty provaříme.
-
4
Na míse tuňáka ozdobeného snítkami tymiánu ihned podáváme.