Artyčoky s tuňákovou náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 79 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 5 g
- Sodík 20 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 50.6 mg
- Vláknina 895.5 mg
- Vitamín A 895.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tuňáka vyjmeme z plechovky a dáme okapat. Spodní části artyčoků vyjmeme ze sklenice, opláchneme a osušíme.
-
2
Česnek oloupeme a prolisujeme a v misce rozmícháme s olivovým olejem. Ochuceným olejem potíráme plátky toustového chleba a naklademe je na pečicí plech. Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C po obou stranách dozlatova.
-
3
Bazalku opláchneme, okapeme a otrháme lístky. Rajčata vyndáme z plechovky, nakrájíme nadrobno a promícháme s okapaným tuňákem. Směsí rajčat a tuňáka plníme artyčoky.
-
4
Plněné artyčoky zdobíme lístky bazalky a podáváme s tousty.