Zapečené těstoviny plněné tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 943 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1053 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 109 mg
- Draslík 283.9 mg
- Vláknina 7509.8 mg
- Vitamín A 7509.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme, necháme vychladnout.
-
2
Připravíme si omáčku smícháním smetany, ustrouhaného sýra, soli a pepře.
-
3
Konzervovaná sušená rajčata necháme okapat, nakrájíme je a odložíme.
-
4
V misce utřeme s ricottou kousky tuňáka bez oleje, až vytvoříme hladký krém.
-
5
Zapékací mísu vymažeme máslem.
-
6
Vychladlé rigatoni plníme tuňákovým krémem pomocí cukrářského sáčku. Po naplnění rigatoni naskládáme do připravené mísy. Zapékací mísa musí mít takovou velikost, abychom rigatoni naskládali těsně vedle sebe.
-
7
Naplněné těstoviny přelijeme připravenou omáčkou, poklademe nakrájenými rajčaty (křížíme je přes sebe) a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi dvacet minut. Ihned servírujeme v zapékací míse.