Okurkový salát s matjesy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 11 g
- Sodík 491 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 98.1 mg
- Draslík 257.4 mg
- Vláknina 4167.8 mg
- Vitamín A 4167.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce vaříme natvrdo 8 minut, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Salátovou okurku nastrouháme nahrubo, matjesy pokrájíme na menší kousky. Suroviny spolu promícháme, zakapeme olejem, octem, opeříme, se solí šetříme, protože ryba je dost slaná sama o sobě. Každou porci salátu posypeme strouhaným křenem.
-
2
Salát podáváme vychlazený a s bílým pečivem.