Okurkový salát s matjesy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 20 g Křen
  • 120 g Matjesy - filet
  • 20 ml Olej olivový
  • 15 ml Ocet vinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 491 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 98.1 mg
  • Draslík 257.4 mg
  • Vláknina 4167.8 mg
  • Vitamín A 4167.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce vaříme natvrdo 8 minut, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Salátovou okurku nastrouháme nahrubo, matjesy pokrájíme na menší kousky. Suroviny spolu promícháme, zakapeme olejem, octem, opeříme, se solí šetříme, protože ryba je dost slaná sama o sobě. Každou porci salátu posypeme strouhaným křenem.

  • 2

    Salát podáváme vychlazený a s bílým pečivem.

Komentáře k receptu