Rybí pánev se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Treska aljašská
  • 250 g Těstoviny Farfalle
  • 60 g Paprika červená
  • 400 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 50 ml Vývar rybí
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 655 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 70.5 mg
  • Draslík 914 mg
  • Vláknina 9002.5 mg
  • Vitamín A 9002.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.1 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filety omyjeme, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Nakrájíme je na kostičky o straně asi tak 3 cm. Těstoviny uvaříme podle návodu „al dente". Z paprik odstraníme semínka a bílé vnitřní části a nakrájíme je na malé kostičky. Chilli papričku podélně rozpůlíme, odstraníme semínka a papričku nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme, vydlabeme, nakrájíme je na kostičky a poprášíme bylinkami. V pánví zahřejeme olej, postupně na něm opečeme kostičky ryb obalené v hladké mouce, opečené kousky uchováváme v přikryté míse. Po opečení všech kousků ryb vylijeme olej, pánev vytřeme papírovou utěrkou a do pánve nalijeme nový olej. Nejprve za stálého míchání opékáme papriku a chilli papričku asi 3 minuty, potom přidáme kousky rajčat a další asi 2 minuty osmahneme. Nyní zeleninu osolíme, zalijeme trochou zeleninového vývaru a smetanou. Ochutíme mletým chilli podle toho, jak pikantní omáčku chceme, přidáme i 1-2 lžičky rajského protlaku. Přidáme těstoviny, promícháme a krátce prohřejeme. Nahoru položíme opečené kousky ryby a již nepromícháváme, jinak by ztratily svou křupavost.

Komentáře k receptu