Rybí pánev se smetanou
Suroviny
- 600 g Treska aljašská
- 250 g Těstoviny Farfalle
- 60 g Paprika červená
- 400 g Rajčata
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Protlak rajčatový
- 150 ml Smetana 12% (konzumní)
- 50 ml Vývar rybí
- 20 ml Citronová šťáva
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 7 g
- Sodík 655 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 70.5 mg
- Draslík 914 mg
- Vláknina 9002.5 mg
- Vitamín A 9002.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.1 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filety omyjeme, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Nakrájíme je na kostičky o straně asi tak 3 cm. Těstoviny uvaříme podle návodu „al dente". Z paprik odstraníme semínka a bílé vnitřní části a nakrájíme je na malé kostičky. Chilli papričku podélně rozpůlíme, odstraníme semínka a papričku nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme, vydlabeme, nakrájíme je na kostičky a poprášíme bylinkami. V pánví zahřejeme olej, postupně na něm opečeme kostičky ryb obalené v hladké mouce, opečené kousky uchováváme v přikryté míse. Po opečení všech kousků ryb vylijeme olej, pánev vytřeme papírovou utěrkou a do pánve nalijeme nový olej. Nejprve za stálého míchání opékáme papriku a chilli papričku asi 3 minuty, potom přidáme kousky rajčat a další asi 2 minuty osmahneme. Nyní zeleninu osolíme, zalijeme trochou zeleninového vývaru a smetanou. Ochutíme mletým chilli podle toho, jak pikantní omáčku chceme, přidáme i 1-2 lžičky rajského protlaku. Přidáme těstoviny, promícháme a krátce prohřejeme. Nahoru položíme opečené kousky ryby a již nepromícháváme, jinak by ztratily svou křupavost.