Medailonky z tuňáka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Tuňák obecný
  • 60 g Chilli paprička
  • 120 g Paprika zelená
  • 100 g Strouhanka
  • 800 g Brambory
  • 30 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 100 g Kukuřice
  • 500 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1660 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 139 g
  • Sodík 746 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 66.5 mg
  • Draslík 1408.6 mg
  • Vláknina 13332.5 mg
  • Vitamín A 13332.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.5 mg
  • Vitamín E 13.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce tuňáka okořeníme solí a pepřem a zprudka je opečeme na pánvi.

  • 2

    Chilli papričky očistíme, nahrubo nakrájíme, rozmixujeme a vmícháme strouhanku. Papričky vydlabeme, ovčí sýr nakrájíme na kostičky a smícháme s kukuřicí a touto směsí papričky naplníme. Pyré z chilli navrstvíme na rybí medailonky a v předehřáté troubě zapečeme při 200 °C asi 8 minut.

  • 3

    Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenoučké hranolky (julienne), které krátce fritujeme v oleji a mírně osolíme. Medailonky položíme na talíře, ozdobíme bramborami a plněnými papričkami.

Komentáře k receptu