Treska na kysaném zelí
Suroviny
- 250 g Cibule
- 100 g Sýr Ementál (Primátor)
- 750 g Treska aljašská
- 600 g Zelí kysané
- 5 g Kmín celý
- 40 g Máslo čerstvé
- 200 g Zakysaná smetana
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 250 ml Vývar zeleninový
- 10 ks Jalovec
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Bobkový list
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 35 g
- Sodík 973 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 315.8 mg
- Draslík 1349.6 mg
- Vláknina 9940.8 mg
- Vitamín A 9940.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.7 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozehřátém másle zesklovatíme nakrájenou cibuli, poté přidáme kysané zelí, vývar, kmín, jalovec a bobkový list. Dusíme na mírné teplotě asi 20 minut. Tresku nakrájíme na pruhy a okořeníme solí a pepřem. Poté zelí přemístíme do zapékací misky a na něj položíme maso. Rozmícháme žloutky, zakysanou smetanu a nasrouhaný ementál, směsí vše přelijeme a v předehřáté troubě pečeme 15 minut při 180 °C.